sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Kirjoja,kirjoja, kirjoja

Sosiaalinen media kiinnostaa, niinpä täydensin kirjaston hyllyjä aihepiirillä. Totta kai, muutama kirja piti heti ottaa luettavaksi viikonlopuksi kotiin. Lukemista aihepiiristä kyllä riittäisi, aika ei tunnu riittävän.

Selasin ensimmäisenä läpi Turun yliopiston, Porin yksikön kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen laitoksen julkaisun Sähköinen yhteisöllisyys . Teoksessa Ulla Heinonen pohtii erilaisten verkkoa käyttävien ryhmien kertomuksia yhteisöllisyydestä virtuaalisessa ympäristössä. Kirja sisältää myös paljon viitteitä yhteisöllisyyden tutkimukseen. Kannattaa lukea, jos yhteisöllisyys tai esimerkiksi virtuaalisen persoonan rakentuminen tai käyttäytyminen kiinnostaa.

Toinen teos, jonka selailtuani ajattelin lukea ihan kokonaan, on Elämään bittien kanssa - opiskelu verkossa ja Internetin mahdollisuudet. Teos on Äidinkielen opettajien liiton vuosikirja 2007. Mielenkiintoisia ovat alkuselailulta ainakin Anne Nevgin ja Erika Löfströmin Opettaja verkkoympäristössä - mielekkään oppimisen mahdollistaja ja Lasse Kemppaisen, Sirkku Leppilahden ja Terhi Törmälehdon Digitaalinen oppimateriaali haastaa oppilaan ja opettajan miettimään sisältöjä luvut. Vaikka kirja onkin tarkoitettu enemmän perusasteen ja lukion opettajille, löysin monta kohtaa, jotka sopivat aivan yhtä hyvin korkeakoulujenkin opetukseen ja oppimiseen.

Kirjojen tiedot vielä tässä koottuna, jos joku vaikka innostuisi lukemaan:

Heinonen, U. (2008) Sähköinen yhteisöllisyys. Kokemuksia vapaa-ajan, työn ja koulutuksen yhteisöistä verkossa. Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen laitoksen julkaisuja XIV. Pori: Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen laitos.

Haapamäki-Niemi, H. & Noponen, S. (toim.) (2007) Elämään bittien kanssa - opiskelu verkossa ja Internetin mahdollisuudet. Äidinkielen opettajain liiton vuosikirja 2007. HElsinki: Äidinkielen opettajain liitto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kovasti kommentistasi, ne pitävät blogiani hengissä!